Energialähteiden valinta arjessamme

Aurinkopaneelit omakotitaloon – ilmaista energiaa auringosta

Aurinkopaneelit hyödyntävät yhtä luonnon tehokkaimmista resursseista, joka on myös ilmaista: auringon tuottamaa energiaa. Aurinkopaneelit, jotka tunnetaan myös nimellä aurinkosähköjärjestelmät käyttävät puolijohdetekniikkaa auringonvalon energian muuntamiseen sähköksi, jota voi käyttää omassa kotitaloudessa. Jos olet miettinyt, kannattaako asentaa aurinkopaneelit omakotitaloon, kannattaa lukea aiheesta lisää tämänkertaisesta kirjoituksestamme, jossa käsittelemme aihetta tarkemmin. Tervetuloa blogin pariin ja toivottavasti löydät aiheesta hyödyllistä tietoa.

Omakotitalon aurinkopaneelit tuottavat ympäristöystävällistä energiaa

Siirtyminen uusiutuvaan aurinkoenergiaan on hyödyllistä sekä lompakolle että ympäristölle. Aurinkopaneelien kasvava suosio tarkoittaa, että hinnat ovat laskeneet yli 80 % viimeisen vuosikymmenen aikana, ja trendi näyttää jatkuvan. Aurinkopaneelien hinnat ovat laskeneet tasaisesti viime vuosina, kun uusia tekniikoita on löydetty aurinkoenergiakomponenttien kustannustehokkuuden parantamiseksi. Aurinkopaneelit auttavat pienentämään energialaskua ja, ylijäämän voi yleensä myydä sähköyhtiölle, mutta yleensä se ei ole niin kannattavaa, kun oikean energiamäärän tuottaminen.

Mitä etuja aurinkopaneelit omakotitaloon tarjoavat

Aurinkopaneelit tuottavat sähköä ympäri vuoden, joka on puhdasta ja päästötöntä. Niiden pitkä, yli 25 vuoden käyttöikä tekee niistä hyvän pitkän aikavälin sijoituksen. Kiinteistön markkina-arvo yleensä myös kasvaa aurinkopaneeleilla. Aurinkovoiman käyttö pienentää myös hiilijalanjälkeä ja auttaa vähentämään kotitalouden haitallisia päästöjä. Vaikka paneelien asentaminen vaatisi suuremman alkuinvestoinnin, aurinkoenergiaan panostaminen voi tuoda pitkällä aikavälillä suurta säästöä ja aurinkopaneelit maksavat itsensä takaisin pienempänä sähkölaskuna.

Miten aurinkopaneelit toimivat?

Aurinkopaneelit muuntavat auringosta tulevan valon, joka koostuu energiahiukkasista, joita kutsutaan "fotoneiksi", sähköksi, jota voidaan käyttää sähkön tuottamiseen. Aurinkopaneelit tuottavat energiaa myös pilvisinä päivinä. Kuitenkin paneelit tuottavat sähköä enemmän, mitä voimakkaammin aurinko paistaa. Aurinkosähköjärjestelmät koostuvat useista paneeleista, joista jokainen tuottaa noin 355 W energiaa voimakkaassa auringonvalossa. Tyypilliset järjestelmät sisältävät noin 10 paneelia ja tuottavat tasavirtasähköä. Koska kotitaloudessa käytettävä sähkö on vaihtovirtaa (AC), järjestelmän mukana asennetaan invertteri, joka muuntaa tasavirtasähkön vahtovirraksi. Tätä sähköä voidaan käyttää koko kodissa, sitä voi myös myydä takaisin verkkoon tai varastoida akkuihin. Akkujen hinnat, joihin aurinkosähköä voi varastoida, ovat tosin vieläkin korkealla, joten niitä on vielä harvassa kotitaloudessa. Aurinkosähköjärjestelmä kannattaa suunnitella ammattilaisen avustuksella, että siitä saadaan sopiva juuri sinun taloosi. Laatutrio Oy tarjoaa aurinkopaneelit omakotitaloon.

 


jaa